14.5. se konalo jednání Kontrolního výboru - Mrštíkova, Gutovka, podchod Strašnická

20.05.2012 13:30

Šlo o velmi řídce navštívený výbor, chyběl pilný čtenář a stále ještě inženýr M. Svoboda i RSDr. Karel Hošek. Též rozpoložkování stavebních prací v podchodu u metra Strašnická se členové KoV na tomto jednání nedočkali, protože nepřišla I. Mannherz (na minulém jednání dostali sice rozpis prací, ale vedle nich se skvěly nuly. V součtu jde přitom o práce za dva miliony).

K Penzionu Malešice paní předsedkyně neměla žádné nové informace (již minule varovala, že nerada slibuje něco, co pak nemůže splnit - myslela tím získání odpovědí do dalšího výboru); jedinou jistotou je podávání žádostí o informace dle 106/1999 Sb. Na dotaz, zda někdo umí sdělit, jaké budou provozní náklady objektu, bylo odpovědí mlčení. Padla ale informace, že pro Penzion bude platit maximální nájemné 112,- Kč na metr čtvereční, které se týká i ostatních nájemních bytů radnice.

Na dotaz, zda byl k projektu přidělen zodpovědný projektový manažer – nikoli, z pozice radnice (tj. investora) je zodpovědnou osobou zkrátka vedoucí oddělení správy domů Z. Plach. Současně zaznělo, že letos radnice určitě nemá peníze na to, aby projekt rozjela.

Na KoV padlo také slovo „Mrštíkova“. Na veřejném projednávání chystané stavby v této ulici občané předkládali petici se 151 podpisy, nicméně tuto petici členové KoV od předsedkyně neobdrželi, ba ani informace o její existenci a argumentech v ní obsažených nepadla. J. Čunátová řekla jen to, že dostala žádost občanů k Mrštíkově, kde má vyrůst „menší obytnej objekt“.

Další jednání KoV se bude konat „v terénu“, ve strašnickém parku u Gutovky patrně 11.6. a za účasti ředitele Praha 10 - Majetková a.s. J. Vlka.

Pokutou (resp. zkrácením dotace) ve výši 850 tisíc Kč, již radnice obdržela od magistrátu, se KoV navzdory snaze Z. Vávry (SZ) nejspíš zabývat nebude,–velkou vstřícnost předsedkyně neprojevovala ani k zařazení problematiky Kulturního domu Eden na plán činnosti. Dalšími tématy zmiňovanými opozicí byla stará škola u metra Strašnická, která stojí nevyužitá a chátrá.

Postřehy z dalších jednání KoV naleznete v této sekci webu