Kavárna u Borise

04.05.2012 21:34

Tématu lukrativního prostoru u metra Strašnická se věnují především tyto články:

 

O.s. Útulné Strašnice v pondělí 27. února 2012 po páté hodině večerní na rohu ulic Starostrašnická a Mrštíkova otevře pouliční kavárnu na místě chystané poslanecké kanceláře a nechá zaznít hlas veřejnosti. V lukrativním osmdesátimetrovém přízemním prostoru na nároží u
metra mají proti vůli občanů Strašnic za roční nájem 650.000 Kč ročně začít úřadovat poslanci za ODS Štastný a Florián. Místním přitom ve Strašnicích daleko spíš schází kavárna, čajovna nebo podnik, kam by se dalo jít s dětmi, poslaneckých kanceláří je v několik set metrů vzdálené budově dostatek.
 
Na rohu ulic Mrštíkovy a Starostrašnické, na jednom z nejlepších míst starých Strašnic, vznikla před několika měsíci i přes protesty místních poslanecká kancelář. Místu by daleko víc prospěla kavárna nebo čajovna, ale když už si to místo vybrali naši zákonodárci, budiž – tak se s nimi budeme moci alespoň scházet u nás a nebudeme se muset trmácet do podhradí. Dvěře kanceláře však zůstaly zamčené, jen výlohy se pokryly reklamami na modré ptáky, jak kdosi trefně napsal na jeden ze slepých výkladů. A tak mě napadlo se pánům poslancům ozvat a domluvit si s nimi schůzku.